3. Základní škola Holešov
ROZŠÍŘENÁ VÝUKA JAZYKA ANGLICKÉHO V 1. ROČNÍKU - 2024/2025 Během měsíce ledna se v jazykové učebně 2. stupně uskutečnily dva semináře pro vyučující 3. Základní školy Holešov na téma CLIL a jeho začlenění do výuky. Tuto metodu jsme doposud zkoušeli na 2. stupni v jazykové třídě 7.C. Od školního roku 2024/2025 ji budou využívat všechny třídy 1. ročníku.

Co to znamená?
Děti se budou kromě stálé hodiny jazyka anglického, která je v rozvrhu hodin 1. ročníku zařazena 1x týdně, setkávat s jazykem anglickým každý den v různých předmětech a při různých činnostech. Může to být v prvouce, v matematice, v hudební výchově, ve výtvarné výchově i v tělesné výchově.

Znalosti cizího jazyka, které žák používá při CLIL se nehodnotí, neznámkují, nezadávají se z něho domácí úkoly. Každý žák se zapojuje podle svých možností, postupně se zlepšuje a ztrácí zábrany při používání cizího jazyka v různých situacích. Jednoduchými každodenními aktivitami si rozšíří slovní zásobu, výuka bude pestřejší a zábavnější.

Zkušenosti ukázaly, že děti mají CLIL rády. Tímto krokem se otevře možnost pro všechny děti, aby se plynně naučily komunikovat v cizím jazyce a bez ostychu jej začaly používat.

Vytvořeno: 2015 | Všechna práva vyhrazena | Web: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |  www.3zshol.cz