3. Základní škola Holešov

Naše třída 3. B

Třídní učitelka: Mgr. Alena Doleželová
e-mail: dolezelova(at)3zshol.cz
tel. : 573 503 142

Rozvrh hodin
  1. 2. 3. 4. 5. 6.
Pondělí ČJ AJ M VV VV  
Úterý M ČJ TV PRV ČJ  
Středa AJ ČJ M ČJ HV  
Čtvrtek M TV ČJ PRV ČJ  
Pátek AJ ČJ M ČJ  

Co jsme se naučili v únoru?
V prvouce jsme si povídali o lidském těle. Získané vědomosti jsme si pak ověřili ve skupinách na čtyřech stanovištích. Poskládali jsme si jednotlivé části kostry, seřadili vnitřní ústrojí člověka, prohlédli si na obrázcích různé kosti a našli si další informace v encyklopediích. Na závěr jsme si naše znalosti ověřili ve vědomostním testu.

       

V hudební výchově jsme hádali známé i méně známé znělky z večerníčků. V pracovních činnostech jsme si pak vyrobili Večerníčkovu čepici a popsali si ji názvy pohádek, které jsme v hudebním kvízu uhodli.


Co se nám v lednu podařilo? V pracovních činnostech jsme si vyrobili model sluneční soustavy.

 


Ve výtvarné výchově jsme kreslili známé sportovce.

   


Vánoční den
Poslední školní den roku 2023 jsme prožili vánočně naladění. Vyrobili jsme si vánoční lapbook, zpívali si koledy, krájeli jablíčka, ochutnávali voňavé cukroví a popřáli si hodně zdraví do nového roku 2024.

     


PROSINCOVÉ AKTIVITY - Festival her
Ojedinělá akce, kde si děti měly možnost vyzkoušet spoustu zajímavých her.

   


"Na svatého Martina pláče husí rodina"
V hodině českého jazyku jsme si povídali o svatém Martinovi. Seznámili jsme se se starou legendou, která vypráví o jeho dobrosrdečnosti a křesťanské víře. A také jak ho ukrytého v chlívku vyzradily husy svým hlasitým kejháním. Naučili jsme se zpívat pěknou písničku z dílny Svěrák - Uhlíř s názvem Už Martin na bílém koni. Nakonec jsme si v pracovních činnostech vyrobili svatomartinskou husu.

   


Poznáváme Holešov
V prvouce jsme se učili o našem městě. Po teoretické přípravě jsme se pak vydali na vycházku po Holešově. Měli jsme předem připravenou trasu, kterou jsme si po cestě značili do mapy. Orientovali jsme se pomocí názvů ulic, důležitých budov a dalších orientačních bodů. Poznávali jsme staré historické památky, proběhli jsme se v zámeckém parku a také jsme navštívili Informační centrum, kde jsme dostali barevné letáčky a mapy.


Evropský den jazyků

 


Hravě jsme oslavili svátek svatého Václava

 


Den bez aut
Středisko volného času TYMY centrum pro nás připravilo zajímavou akci - Den bez aut.

     


Začal nám školní rok
Máme za sebou první školní měsíc. Přes prázdniny jsme zase trochu povyrostli a stali se z nás třeťáci. Máme novou paní učitelku a novou třídu. Do naší třídy chodí 21 žáků.

 
Vytvořeno: 2015 |Autor: A. Maťová | Design: J. Sovadníková |